Juniorit

Junioritoiminnan vastuuhenkilö on Hanna Salminen, jonka tavoittaa sähköpostitse osoitteesta mailto:junioritoiminta(a) kaupinkanuunat.net.

 

Junnulenkit

Junnulenkit jatkuvat taas elokuussa

Pidämme lenkit koronarajoitusten puitteissa ja näistä ilmoitamme, jos niissä tapahtuu muutoksia!

  • Ma 9.8 Lamminpään maja
  • Ma 16.8. Topin tupa
  • Ma 23.8. Pikku-ahvenisto
  • Ma 30.8. Lamminpään maja

Junnulenkki on kaikille junnuille, heidän saattajilleen ja vaikka maastopyöräilyyn tutustumista haluaville aikuisille suunnattu avoin yhteislenkki. Ennakkoilmoittautumista tai Kaupin Kanuunoiden jäsenyyttä ei vaadita. Ennakkoilmoittautuminen on kuitenkin suotavaa tehdä tällä lomakkeella.

Kaikki lenkit alkavat klo 18 ja kestävät 1 1/2 tuntia. Olethan ajoissa paikalla, ettei ryhmien jakoon mene ajoaikaa.

Ryhmiä pyrimme pitämään ainakin kolmen eri tasoista. ”aloittelijat”, ”edistyneemmät” ja ”isot”. Ryhmät eivät mene iän tai koon mukaan, vaan ajotaidon mukaan. Joten pienempien seassa saattaa olla isompia mukana, koska ”isot” ajavat oikeasti jo todella reippaasti ja vaatii myös ajotaitoa.

Valitettavasti ihan aloittelijoita emme pysty ottamaan mukaan vetäjien vähyyden vuoksi, vaan pääsyvaatimuksena on jonkinmoinen polkuajo kokemus, ettei ajaminen mene pelkäksi talutteluksi poluilla ja huomaathan että ajamme myös pienempien kanssa poluilla.

Suositus junnulenkkien aloitusiäksi on 6 – 7 vuotta. Myös tätä nuoremmat voivat osallistua, mutta silloin myös huoltajan pitää osallistua lenkille. Potkupyörät rajaamme pois lenkeiltä, jotta meno olisi sujuvampaa ryhmässä. Osallistujilla olisi myös hyvä olla vähän kokemusta maastossa pyöräilemisestä.

Tervetuloa mukaan iloisille ja mukaville junnulenkeille!

Koronaan liittyvät huomiot, ks. Aluehallintoviraston tiedote http://www.avi.fi/web/avi/usein-kysytyt-kysymykset#yleiso-01.

Muistilista osallistujille

  • Kimppalenkeille osallistutaan vain terveinä
  • Kypärä on pakollinen varuste. Lisäksi suosittelemme ajolaseja ja hanskoja.
  • Pyörän pitää olla maastokelpoinen ja tietysti hyvässä kunnossa.
  • Mukaan kannattaa ottaa myös juotavaa ja pientä purtavaa (esim. välipalakeksi).
  • Osallistujia ei ole vakuutettu meidän puolestamme, joten on suositeltavaa, että huolehditte oman vakuutusturvanne kuntoon ennen ensimmäistä osallistumiskertaa.

Ja näiden lisäksi kannattaa tietysti muistaa reipas ja iloinen mieli!

 

Junnulenkkien lähtöpaikat Google mapsissa:

Lamminpään ulkoilumaja:

Kanuunasilta: P-paikka autoille Pikku-Ahvenistontien alkupäässä

Topin tupa:

Julkujärven leirikeskus: leirikeskuksen päärakennuksen edestä

Tesoman uimahalli:

 

Mitä junnulenkeillä opitaan?

Maastopyöräilyn ja -pyöräilytekniikan lisäksi junnulenkeillä opetellaan ohjatusti pyöräilyn perustaitoja eli pyörän käsittelyä ja hallintaa sekä turvallista liikenteessä ajamista. Junnulenkit ovat hyvä tapa tutustua maastopyöräilyyn, tavata uusia kavereita ja kehittää myös arkiliikenteessä hyödyllistä ajotaitoa.

Tunnelmia junnulenkeiltä: