Tour de Tampere 2019 kesä – 7.9.2019

Ennakkoilmoittautuminen on päättynyt. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista paikan päällä hintaan 30 eur/hlö tapahtumapäivän aamuna klo:09.45 saakka. Järjestäjä pidättää oikeuden olla ottamatta jälki-ilmoittautuneita, mikäli ryhmät ovat täynnä. Järjestäjä pidättää myös oikeuden ohjata jälki-ilmoittautuneen sellaiseen ryhmään jossa on tilaa.

 

Syksy on kauneimmillaan ja polut parhaimmillaan!

TdT on monipuolinen maastopyöräilytapahtumien klassikko ja pisimpään yhtäjaksoisesti järjestetty maastopyöräilytapahtuma. Tarjolla on opastettuja, eri tasoisia ja -pituisia ajoryhmiä Suomen parhailla poluilla, rennolla meiningillä ja kohtuullisella kustannustasolla. Pyöräseura Kaupin Kanuunat ry järjestää tapahtuman yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa pitkälti talkootyönä. Tätä perinnettä haluamme ylläpitää, vaihtoehtona kalliille ja kilpailuhenkisille tapahtumille.

Ryhmiä on perinteisesti pidemmille ja lyhyemmille matkoille maastoon ja gravel-reiteille! Tässä listattu ryhmät ja ryhmäkuvaukset löydät sivun alareunasta ja verkkokaupasta voit lunastaa paikkasi ryhmissä.

 • 2-3h sähkörymy
 • 3h enska
 • 3h perus
 • 3+1h Tauoista ei tingitä
 • 5h Aktiivi
 • 5h Cyclo
 • 5h perus
 • 5h perus #2
 • 5h Pirkkalan alamäet
 • 5h Semitekninen
 • 5h Team Aloha
 • 5h Vuoristoenska
 • 5-7h Karhuryhmä/ Marasimulaattori
 • 7h Pirkkalan salat
 • 8h Cyclo
 • 8h Harraste 3
 • 8h Kivikko- ja juurakkojumppaa
 • 8h Kolmen kunnan kierros
 • 8h Lempäälän leppoinen
 • 8h Pinehill/ Roine ympäri
 • 550 Wh Ismon sähkö

Järjestäjä pidättää oikeuden säätää ryhmäjakoa tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan.

Ajankohta: lauantai 7.9.2019
Startti: klo 10
Paikka: Pirkkalan Vapaa-aikakeskus, Vähäjärven ranta, Pirkkala, Pirkanmaa, Suomi (os. Koulutie 9, 33960 Pirkkala)
Osallistumismaksu: ennakkoilmoittautumishinta on 15 eur/hlö 3.9. asti verkkokaupan kautta. Jälki-ilmoittautuminen mahdollista paikanpäällä 30 eur/hlö. Lunasta paikkasi maksamalla ilmoittautuminen verkkokaupan kautta.  Jälki-ilmoittautumisessa ei taata pääsyä mihinkään tiettyyn ryhmään, vain niihin ryhmiin, joissa on sillä hetkellä tilaa.

Hintaan sisältyy ruokailu tapahtumapaikalla. Tarjolla pyttipannua (liha ja kasvisversiot) sekä kahvia ja pullaa. Ruokaa on tarjolla kello 13:00-19:00 välisen ajan.

Tapahtumakeskuksessa ovat käytettävissä suihkut ja pukuhuoneet miehille ja naisille sekä pesupaikka fillareille.

Tarkemmat tiedot tapahtumasta voit lukea Fillarifoorumin sivuilta tai Facebook-tapahtumasta:

Fillarifoorumilla tapahtumakeskustelu ja lisätietoa

Olkaa kuulolla! Varaa päivämäärä 7.9.2019 jo kalenteriisi! Tervetuloa Pirkkalaan!

Maistiaisia Youtubessa: prologi#1, prologi #2, prologi #3.

 

RYHMÄKUVAUKSET:

2-3h sähkörymy:

Ismon piiiiitkän sähköryhmän lisäksi tämä lyhyempi 2-3 tuntinen enemmän alamäki- ja rymypainotuksella. Tässä ryhmässä ei sähköä säästellä kun sitä kaivataan. Sponsored By Motokeidas.

3h enska:

Ajetaan endurohenkisesti Pirkkalan parhaita alamäkiä niin paljon kuin kolmessa tunnissa ehditään. Siirtymät ajetaan rauhallista tahtia ja alamäet jarrut auki. Reitti noudattelee 5h reittiä, mutta lyhennettynä. Reitti kulkee lähellä ulkoilureittejä, joten letkasta voi tarvittaessa irtautua ja palata lähtöpaikalle helposti. Toiveena silti hyvä peruskunto. Fillarisuositus täysjousto, mutta kokeneepi jäykkäperäkuski pärjää myös tällä lenkillä.
Vaikeus: 4/5 & nopeus 3/5

3h perus:

3h perusryhmä ajaa Pirkkalan parhaat ja helpottaa pahimpia kivikoita. Kilometrejä tullee noin 20 ja taukoillaan riittävästi. Perusryhmien sisällä tehdään lähdössä vielä nopea kysely osaamistasosta ja voidaan jakaa porukkaa sisäisesti niin että kaikille löytyy sopiva ryhmä.
Perus 3h ryhmiä järjestetään kaiken kaikkiaan viisi kappaletta, eli näissä hieman helpommissa ryhmissä on riittävästi tilaa. Lähdössä tähän ryhmään ilmoittautuneet jaetaan vielä ryhmien kesken taitotasoittain.
Vaikeus: 2/5 & nopeus 2/5

3+1h Tauoista ei tingitä:

Tunnin makkaratauko! Eli menee neljätuntia kaikkiaan. 3+1h.
Vaikeus: 3/5 & nopeus 2/5

5h Aktiivi:

Aktiivi 5h on ryhmä muutamia vuosia ajaneille kuskeille, joille 5-6 tuntia on riittävä ajoaika. Reitti suuntaa Lempäälän parhaille poluille aina Hakkariin saakka, josta lähdetään Kuljun ja Sääksjärven kautta kohti Pirkkalan polkuja. Polut ovat pääosin sujuvaa ja pikkuteknistä ajettavaa, mutta muutamia oikeasti teknisiäkin polkuja on matkalla. Pirkkalaan palatessa katsotaan, että miten aika riittää pyöriä Toivion ja maalin lähipoluilla, jotta pysytään aikataulussa. Teknisyyden vuoksi täpäri on paras pyörä reitille, mutta jäykkäperälläkin osaava kuski pärjää. Vetäjillä on 100mm täpäri ja 120mm edestä joustava jäykkäperä.
Vaikeus: 3/5 & nopeus 3/5

5h Cyclo:

Kuvaus päivitetään myöhemmin
Vaikeus: */5 & nopeus */5

5h perus:

Ajetaan Pirkkalasta Kuljuun/Asemakylään hankalimpia polkuja vältellen ja josta palataan Taaporin polkujen kautta takaisin Pirkkalaan. Matkalle osuu teknisiä osuuksia, mutta röllipolut pyritään väistämään.
Vaikeus: 2/5 & nopeus 2/5

5h perus #2:

Pirkkalan parhaita viiden tunnin ajan vankalla paikallistuntemuksella, lenkki kiertelee Pirkkalan puolella ja käy kääntymässä Hervannan ja Hallilan loistopoluilla.
Vaikeus: 2/5 nopeus 2/5.


5h Pirkkalan alamäet:

Lenkin pääpaino on Pirkkalan alamäkipätkillä. Vedetään alamäet lujaa, mutta mennään rennolla otteella. Jätetään alamäkiin pienet välit, että kaikki saavat vapaan linjan. Siirtymillä ajetaan rauhassa ja vedetään happea seuraavaa alamäkeä varten. Lenkki mukailee samaa reittiä kuin Vuoristoenska ryhmä eli ajetaan reitti niin, että saadaan parhaat alamäkipätkät mukaan.
Osallistujilla ei tarvitse olla enduro- tai DH taustaa. Alamäissä riittää perus ajotekniikan lisäksi kiinnostus vauhtiin ja alamäkien ajamiseen. Alamäet eivät siis ole tappavan jyrkkiä mutta muutama niistä on aika kivikkoinen. Polku on paikoin melko teknistä ja nousumetrejä tulee aika paljon, joten ihan aloittelijalle tämä lenkki ei ole. Pyöräsuositus on täysjousto, mutta osaava kuski pärjää myös jäykkäperällä. Tervetuloa mukaan!
Vaikeus: 4/5 & nopeus 3/5

5h Semitekninen:

Semitekninen ajaa leppoisan etenevään tahtiin seudun parhaita jumppapolkuja. Juurakoita ja kivikoita ei väistellä, joten tähän ryhmään lähtijöiden ajotekniikan pitäisi olla hyvällä tasolla. Matkan varrelle osuu pari taukopaikkaa, joissa voidaan täydentää juoma- ja energiavarastoja tarpeen mukaan. Matkaa tulee noin 50 kilometriä ja aikaa tähän käytetään taukoineen noin 5 tuntia.
Vaikeus: 4/5 & nopeus 3/5

5h Team Aloha:

Tämä ryhmä on keskiverto kaikessa suhteessa. Kierrämme Pirkkalan parhaat polut ja suurimman osan ”vuoristosta”, joten nousumetrejä ja vauhdikkaita alamäkiä tulee. Vältämme pahimmat kivikot, mutta Pirkkala-Lempäälä tyyliin teknisiltä osuuksilta tai tunkkaukselta ei voi välttyä. Maksimoimme single-trackit ja minimoimme siirtymät. Matkamittariin kertyy n. 40 km.

Vauhti pidetään sen verran vauhdikkaana kivikoissakin, että niistä päästään pahemmin tökkimättä yli. Yksi hieman pitempi evästauko pidetään n. puolimatkassa Ammejärven laavulla ja sitä ennen voi täydentää eväsvarastoja Sääksjärven S-marketilla. Muita juoma- ja patukkataukoja tarpeen mukaan.
Vaikeus: 3/5 & nopeus 3/5

5h Vuoristoenska:

Ajetaan kaikki Pirkkalan parhaat alamäet ja kierrellään muutenkin niin että
saadaan parempi ajosuunta kaikille poluille. Tulee myös nousua aika rajusti..
Idea on kuitenkin ajaa siirtymät ja ylämäet rauhassa ja alamäet sitten nautiskellaan
reippaammin. Reitille osuu 18 enskahenkistä segmenttiä.
Vaatii hyvän peruskunnon noustumetrien ja pituuden vuoksi. Toisaalta ollaan
lähellä ulkoilureittejä ja siirtymä takaisin lähtöpaikalle ei ole paha jos kunto loppuu.
Fillarisuositus täysjousto.
Vaikeus: 4/5 & nopeus 3/5

5-7h Karhuryhmä/ Marasimulaattori:

Ajetaan marasimulaattori Pirkkalasta Hallilan kautta Hervantaan ja sieltä Vuoreksen kautta Sääksjärvelle (tässä kohtaa optio ajella vielä 20 km lisälenkki Hakkariin, jos ryhmä niin haluaa) josta lopulta takaisin Pirkkalaan. Kerätään nousumetrit matkalle osuvista mäistä. Kiviä, juuria, tunkkausta, sileetä, single trackia, latupohjaa ja metsäautoteitä sopivassa suhteessa. Kuskillla suotavaa olla hyvä peruskunto. Vetäjillä 120/100 joustavat xc/trail-täpärit. https://www.youtube.com/watch?v=P7iKCfhPY1U
Vaikeus: 3/5 & nopeus 4/5

7h Pirkkalan salat:

PIRKKALAN SALAT ajoaika 7h(8h riippuen ryhmästä)

ensimmäinen tunti antaa hyvän kuvan tulevasta matkasta. Toinen tunti antaa vielä paremman kuvan jonka jälkeen alkaakin viimeistään jonkun mielestä ylämäet. 15 ja 18km kohdilla saamme nauttia ensimmäiset alamäet ennen loppulaskua.
Noin 4h kohdalla tauko ammejärven laavulla,(naisille puucee mahdollisuus) jossa ainut vesihuolto ja omat hieman tukevammat eväät kannattaa syödä tässä vaiheessa ennen ”kakkos” osuuden alkua.
Kakkososuus onkin niin ihanaa birgittaa juurilla ja kivillä, jollei niitä tähän mennessä ole ollut tarpeeksi, muistamme että ylämäkiä emme välttele, joten suunta kohti siiskukkulaa. Josta niin ihana kivikkolasku metsäautotielle.
Seuraavaksi saamme nauttia tarvittaessa kevyemmästä menosta. Ennen loppua vielä polkuylläri ja lopun rullailemme alamäen Polkimet sauhuten kohti päätepistettä.
Tämä ei todellakaan ole matalankynnyksen lenkki vaan vaatii kivikossa ja juurakossa ajamisen taitoa, vaikka vauhti ei päätä huimaa, mutta menon pitäisi silti olla sujuvaa. Tämä ei myöskään ole lenkki sinulle, jonka maastopyöräilyyn ei kuulu tunkkaaminen.
Lisäenergian saanti reitillä mahdotonta, joten ota tarpeeksi energiaa mukaan, koska Reitti on rankka.
Vetäjillä pyörävalintana xc pyörä ja täpäriläski
Vaikeus: */5 & nopeus */5

8h Cyclo:

Kuvaus päivitetään myöhemmin
Vaikeus: */5 & nopeus */5

8h Harraste 3: 10-järven kierros Nokian klassikko- ja kalliopolkuja pitkin leppoisasti

Teknisesti pääosin helppoa polkua sekä metsä- ja hiekkateitä. Vältämme vaikeita paikkoja, mutta ajoittain on myös haastavia osuuksia. Alkumatka ajetaan helppoja reittejä Pirkkalasta Kolmenkulman absille, siellä pidetään ensimmäinen tauko. Reitin hienoin osuus kulkee Halimaan kallioiden kautta mutkitellen Harjuniityn kalliopoluille, Porrasjärven rantapolulle ja Koukkujärven kautta takaisin absille, missä on tauko. Paluumatka Sarpatinharjun ja helppojen maisemapolkujen kautta takaisin Pirkkalaan.
Pidämme rasituksen kohtuullisen kevyenä. Vaativuus tulee pitkästä ajoajasta, ei vauhdista. Energiaa ja nestettä kannattaa varata ”pieni repullinen” mukaan.
Käytännössä mikä tahansa maastokelpoinen fillari käy ajopeliksi. Kuskilla on syytä olla hyvä peruskunto, jotta jaksaa koko pitkän päivän. Taukoja pidetään, että porukka pysyy kasassa. Reitistä arvio: vihreää 25%, keltaista 50%, oranssia 25% yhteensä noin 60 km.
Vaikeus: 3/5 & nopeus 3/5

8h Kivikko- ja juurakkojumppaa:

Tämä ryhmä on suunnattu teknisesti taitaville ajajille, jotka haluavat haastaa itseään vaikeissa paikoissa. Reitille osuu paljon sellaisia pätkiä, että ainakaan kukaan vetäjistä ei niitä ajamalla selvitä,
mutta jospa ryhmäläisistä löytyy todellisia ajomiehiä/-naisia. Ainakin viime vuonna porukan kannustaminen (ja yllyttäminen) saivat ihmeellisiä suorituksia aikaiseksi. Vauhti pidetään rauhallisena, mutta rasitus tulee puhtaasti jumppaamisesta ja jatkuvasta keulan ja perän nostamisesta kiveltä ja juurelta toiselle. Tarjolla on paljon onnistumisen iloa ja varmasti oppii päivän mittaan ajamaan kivien päältä eikä jää sinne väliin sekoilemaan.
Suunniteltu reitti on linkin takana ja kaikki oikeudet muutoksiin keliolosuhteiden tai aikataulun nimissä pidätetään:
https://bikemap.finomena.fi?share_code=12607580500991
Makupaloja reitiltä:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLWdd88N9WAnIX-lu41A2gr2Acx6rEg8R-
Vaikeus: 5/5 & nopeus 2/5

8h Kolmen kunnan kierros:

Kolmen kunnan kierros on reipasvauhtinen, täyden 8h kokonaisuus, jossa ajetaan kierros Pirkkalan, Lempäälän ja Tampereen alueella. Ryhmän vauhti pyritään pitämään reippaana, jotta päivän saldo 60-80km taukoineen saadaan täyteen. Koko päivän ajo osittain hyvin teknisilläkin poluilla edellyttää osallistujilta reilusti aiempaa ajokokemusta ja hyvää kuntoa.
Vaikeus: 4/5 & nopeus 3/5

8h Lempäälän leppoinen:

Tänä vuonna maasto on suurelta osin teknistä, mutta ajettavaa.Tästä johtuen haetaan kuiteskin hyvin etenevää reittiä Pirkkalasta Lempäälään. Pirkkalan kivikot ja juurakot pidetään mahdollisimman vähissä, jotta päästään nauttimaan Lempäälän suunnalla olevista jopa mahtavista neulaspoluista. Lempäälässä pidetään pidempi tankkaus tauko joko huoltoasemalla tai kioskilla.Omakustanteinen, joten rahaa mukaan. Matkavauhti maaston ja ryhmän mukaa, joten mukana pärjää ne, jotka on tottunut pidempiin maastolenkkeihin. Keskiviikkolenkkivauhti +2 napsua. Arvio keskarista noin 11,5 km/h. Käytetään kyllä koko 8h tuossa reissussa, tai vähä ylikin, jos tarvis. Juomahuoltoa tarvittaessa matkan varrelta Ammejärven laavun läheisyydestä mennessä ja paluussa Sääksjärvellä. Joten ainakin 2-3 juomatankkausta matkan varrella. Juomareppua suosittelen, pystyy juomaan ajon aikana. Patukoita mukaan, koska energiaa kuluu. Kalustona selviää parhaiten vähän enempi ilmatilaa olevalla maasturilla, en ihan kisakireetä kevyttä rengastusta suosittele. Teknisemmän kohdan jälkeen aina hidastelen, jottei perässä tulevien tarvii hirveesti pumppailla siellä takana. Kilsoja, jos kaikki menee jouheesti, niin noin 67-72 km luokkaa. Niistä yli puolet on helpon oloista 57% ja noin 15% sitä teknistä kivikkojuurakkojumppaa. Loppu 28 % juurikin maastopyöräilyn suolaksi tekevää pikkuteknistä.
Vaikeus: */5 & nopeus */5

8h Pinehill/ Roine ympäri:

Pitkä, jouheavauhtinen ja semitekninen maastoajo: Ajetaan Pirkkalasta Roineen itäpuolta Korkeakankaan laskettelukeskukselle. Perillä tutustutaan XC-kilpamaastoihin ajan sallimissa puitteissa, ennen paluumatkaa.
Vaikeus: 3/5 & nopeus 4/5

550 Wh Ismon sähkö:

Kuvaus päivitetään myöhemmin
Vaikeus: */5 & nopeus */5