Seuran historiaa

Kaupin Kanuunoiden maastofillarointiharrastus juontaa juurensa jo 1990-luvun alkupuolelle, jolloin maastofillarointi alkoi yleistyä Tampereella. Muutama kaveri oppi tuntemaan toisensa monen mutkan kautta ja ensimmäinen maasturiretki oli Jämillä 1992. Paikalla olivat J. Manninen, J. Fried ja T. Lampila. Kesällä 1993 pari näistä kaveruksista törmäsi sattumalta Tampereen kaupungilla ja he sopivat fillarilenkistä. Tästä alkoi innokas lenkki- ja ajotoiminta. Osia rakenneltiin, fillareita tuunattiin ja mm. talvipoluilla räpättiin Salovaaran Ransun fillariliikkeen (R-Cycles, Rocsport jne..) jengin kanssa.

Sitten tuli tämä yhdistysidea. Haluttiin jo aiemmin mainituista syistä perustaa yhdistys, mutta vain ajoa varten. Kenelläkään ei ollut halua varsinaiseen yhdistystoimintaan, vaan kaikki palveli ajamista, byrokratia pidettiin lähellä nollaa. Kaupin Kanuunat ja myöhemmin Tour de Tampere -nimiä ehdotti J. Manninen, joka oli järjestänyt 1992 ja 1993 parille kaverilleen Tour de Vammala -maastoajoja. Toinen hyvä seuran nimiehdotus tuli A. Heliniltä: Polkupyöräkerho Loistava Polku. Sitä ei kuitenkaan valittu.

Pyöräilyseura Kaupin Kanuunat sai virallisesti alkunsa talvella 1995-1996 Tampereella. Seurassa oli 7 perustajajäsentä. Ensimmäiseen hallitukseen kuuluivat:

Jukka Manninen (pj)
Esa Anttila (vpj)
Jussi Fried (sihteeri)
Ali Helin (rahastonhoitaja)

Rivijäseninä olivat tässä vaiheessa

Timo Lampila
Marjo Peltola
Juha Kokko

Syksyllä 1996 järjestettiin ensimmäinen Tour De Tampere ja tapahtuma keräsi heti noin 70 osallistujaa. Vetäjiä oli tällöin matkassa vain 3! Tapahtuma sai sen verran hyvän vastaanoton, että se sai seuraa tulevinakin vuosina. Osallistujien määrän kasvaessa tarvittiin myös enemmän oppaita ja tätä ongelmaa helpotti seuraan liittyvät uudet jäsenet.