Talvi Tour de Tampere 2017

Tour de Tampereen tusinas eli kahdestoista talviversio järjestetään perinteisesti taas tänäkin vuonna. Päivämäärä on 25.2.2017, startti on klo 11 ja lähtöpaikkana toimii UKK-instituutin parkkipaikka. Kohde sijaitsee osoitteessa Kaupinpuistonkatu 1. Lähtöpaikalla on parkkitilaa autoille ja lisää parkkitilaa löytyy pari sataa metriä kaupunkiin päin olevalta alueelta (jota hiihtäjät tuskin täyttävät kokonaan).

Tapahtuma ei maksa osallistujille mitään. Ryhmän valitsemasta reitistä riippuen, arviolta kahden tunnin ajon jälkeen on huolto Leinolassa, jossa on tarjolla vettä, mehua ja sämpylöitä! Jotta osaisimme hankkia riittävästi syötävää, pyydämme osallistujia ilmoittautumaan viimeistään keskiviikkona 22.2. Nimenhuuto-palvelussa. Ilmoittautua voi ilman rekisteröitymistä joko omalla nimellä tai nimimerkillä. Ilmoittautumattakin voi osallistua, mutta sämpylät jää silloin syömättä. Tutkimme lisäksi mahdollisuutta keittoruokailuun Niihaman majalla lenkin lopussa. Tiedotamme tästä tarkemmin lähemmin.

Olemme varanneet tänä vuonna Kaupinojan saunan! Saunomaan pääset lenkin jälkeen 5 euron maksulla. Saunatuvassa on tilaa n 80 hengelle ja sinne voi ennen lähtöä käydä jättämässä vaihtovaate- ja varustekassin. Sauna on UKK-instituutin välittömässä läheisyydessä Näsijärven rannalla. Avantotuintimahdollisuus!

Tiedossa on monipuolista polkupyörittelyä tapaan ryhmästä riippuen noin neljän – kuuden tunnin ajaksi. Tänä talvena sää on vaihdellut todella paljon, joten ennakkoon ei voi tietää, mikä on lumi- ja jäätilanne tapahtumapäivänä. Seurataan tilannetta, ja tiedotellaan tällä kanavalla lähempänä tapahtumaa!

Tapahtumaan tehdään tasoryhmiä tarpeen ja osallistujamäärän mukaisesti. Ajokoira-osasto saattaa polkaista hyvällä kelillä kesätourin matkan, 80 kilsaa, kun taas ”kilpparikomppania” tyytyy reilusti vähempään. Nopeus tasoryhmissä vaihtelee, joten eiköhän kukin omansa löydä. Läskipyöriä on jo niin paljon, että näitäkin ryhmiä voi muodostua ainakin kaksi. Vaikka sää läskillä ajaa muissa ryhmissä ja vaikka metsäkyläläisen karpaasin mielestä nakkikumi onkin kehveli, saa sellaisella tulla mukaan läskiryhmäänkin. Meillä ei diskriminoida

PKK maantieosasto järjestänee CX-retken samaan aikaan samasta lähtöpaikasta, mutta reitti on tietenkin paremmin cyclokalustolle soveltuva. Kilometrejä tulee todennäköisesti noin 90 km. Tästä saataneen lisätietoja tällä kanavalla lähempänä ajankohtana, sää vaikuttaa paljon tässäkin reittivalintaan ja matkan pituuteen.

Tervetuloa Tampereelle!